woensdag 2 juli 2008

Boekomslag

Vorig jaar november heb ik een foto laten zien van een round robin quilt, gemaakt door leden van de nederlandse fibermailgroep:
Ik vond en vind hem echt heel mooi, maar om de een of andere reden lag hij maar in de kast te lurken. Hem quilten zoals hij was vond ik niks, hij was te klein om in de slaapkamer aan de muur te hangen en te groot om als mini in de wc te hangen. Ik heb overwogen om hem nog een stuk groter te maken en er een sprei van te maken, maar dat was het toch ook niet. De stugge ondergrond waarop een aantal randen was gepaperpieced hielp er ook niet aan. Dus hij lag maar en hij lag maar.

Voor quilten speciaal moeten we een werkboek maken en het is natuurlijk leuk om daar een gequilt omslag om heen te maken. En toen dacht ik dus aan de round robin top, die met zijn felle kleuren daar uitermate geschikt voor was (en nog breed genoeg ook). Ik heb er wel even hard over na moeten denken, maar heb toch het mes er in gezet en er een boekomslag van gemaakt voor mijn werkboek.
Ik ben er eerlijk gezegd erg tevreden mee en zo heb ik hem in het zicht in plaats van ergens weggestopt in de kast. Ik heb nog een heel stuk over, daar ga ik ook nog een omslag van maken voor een kleiner boek.
(En nu maar hopen dat ik niemand beledigd heb......)
.
Last november I received a beautifull round robin top made by members of the dutch fibermailgroup. I really liked it but I couldn't find a destination for it, so it was lurking in my closet. For 'quilten speciaal' we have to make a sample book. I had bought a 23-ring binder for it, which was boring white and needed a nice cover. Then I thought about the round robin top, which, with its bright colors, was just the thing for this. I had some qualms but made a book cover from it. Actually, I am quite pleased with the result. Now it's in view instead of lurking in the back of the closet. I have a large piece left and will use that for a cover for a smaller book.
(I just hope I haven't insulted anyone by doing this......)

6 opmerkingen:

isabella zei

Je boekomslag is leuk geworden. Zo vindt ik het eigenlijk nog leuker dan de top als geheel.

Jeanne zei

It turned out great. I think it's better to find a good use for the top than to have it sit in the closet.

inge zei

leuk idee!

Yvonne zei

Helemaal leuk geworden!!

Sølvi zei

Great idea!

Nicole and Phil zei

what a gorgeous quilt!