maandag 16 januari 2012

Update Umbra

Toen ik vorige week zaterdag naar Umbra keek, kreeg ik de schrik van mijn leven. De oogleden van haar geamputeerde oog bleken helemaal niet aan elkaar gegroeid te zijn en ze deed ze gewoon open, ik keek recht in haar oogkas. Dat kon natuurlijk niet zo blijven, want dat 1. zag er heel eng uit en 2. er kon troep in komen (waardoor het geifecteerd kan raken) dus is er een afspraak gemaakt met de dierenarts en is ze vorige week vrijdag onder het mes gegaan voor een hersteloperatie.
Gelukkig is alles naar omstandigheden goed verlopen. De dierenarts heeft het zo goed mogelijk gerepareerd. Ik kreeg haar terug met een drain en een soort zilveren plakaat (ontsmettende zilverzalf) daarop, ze leek wel bionic cat!
Bij de dierenarts kregen we ook nog een verrassing, Umbra bleek ook veel ouder te zijn dan we dachten. Ze ziet er uit als een katje van een maand of vier (weegt 2,1 kilo) maar volgens de DA is ze al zeker acht maanden, want ze heeft haar hele gebit al gewisseld. Nu denken we helemaal dat zij een gedumpte tamme is, want ze is echt veel te lief voor een in het wild geboren kat van die leeftijd.
Heb nog een foto kunnen maken van Umbra en Blanca bij de speelrail daarop kun je goed zien wat een klein ding ze is. Ze is zelfs nog iets kleiner dan Blanca, die is een maand of zes en ook al een klein poesje.


 
Umbra loopt al ruim een week de hele dag los door de kamer, ze is nog wel bang voor ons als ze los loopt. Soms gaat ze in de bench liggen, dan mogen we haar aaien. Blanca en Umbra gaat redelijk samen, er is wel een terugval geweest door de operatie van Umbra, ze spelen nog niet met elkaar maar doen ook niet lelijk, als ze elkaar tegen komen snuffelen ze even aan elkaars neus. Sifra doet wel heel lelijk tegen Umbra, ze blaast en zet een rug op. Umbra reageert daarop door zich klein te maken en achteruit te gan, dus die is duielijk wel andere katten gewend.

1 opmerking:

Handige Handjes zei

Arme Umbra, weer onder het mes geweest. Toch heeft ze geluk met jouw als poezen-pleegmoeder! Ik hoop dat het nu goed hersteld...en dat ze toch vriendjes zal worden met andere katten en mensen. Maar onder jullie begeleiding zal het vast goed komen met de kleine dame.