dinsdag 17 januari 2012

Twee musea

Omdat ik vrijdag toch vier uur in Leiden moest doorbrengen om te wachten totdat Umbra klaar met de operatie en weer bij was, had ik even gekeken of er misschien nog leuke tentoonstellingen waren waar ik wel heen wilde.

En die waren er, twee zelfs:


Eerst ben ik naar het museum voor Volkenkunde geweest voor de tentoonstelling de verborgen tuin, juwelen uit India en daarna naar het museum van Oudheden voor deze tentoonstelling:


De linkerhelft dan, de mannen met macht zijn in Amsterdam.

De tentoonstelling over de Etrusken is om aan te raden, prachtige sieraden en beelden en interessante informatie.
De tentoonstelling in Volkenkunde viel een beetje tegen, maar daar was nog wel een mooie foto tentoonstelling met foto's uit de National Geographic. Ik had gehoopt om ook de afdeling Oceanië te kunnen bezoeken, maar wegens verbouwing is een groot deel van het museum gesloten, dus dat is niet gelukt.
Op de afdelingen die wel open waren maakte ik deze foto's:

De bol op de middelste foto van de tweede rij werd gebruikt als een soort van lift. Er werd een filmpje gedraaid waar hij gebouwd werd en daarna  met touwen en een katrol tegen een rotswand opgehesen. Mét iemand er in. Geen idee waarom ze dat deden, maar ik zou er niet graag in gaan zitten.....

2 opmerkingen:

Hannie zei

Inderdaad een mooie tentoonstelling. Erg de moeite waard.Ik was er in November.Naar aanleiding daarvan maakte ik mijn novemberquiltje. De tt in Amsterdam was minder vonden wij. Het Oudheidkundig museum ligt op de schop,daar wacht ik nog even mee. De laatste keer dat ik er was: ruim een jaar geleden, hebben we Oceanië wel bekeken, maar is straks helemaal vernieuwd denk ik?

marion zei

akelige straf zo'n bal.........brrr