maandag 2 januari 2012

Grr, niet wit!

Voor mijn quiltje voor ARTfor12 wilde ik graag zwarte stof bewerken met discharge of bleek zodat ik er witte figuren op zou krijgen. Behalve een chloorvlek in mijn goede trui , zijn dit de resultaten tot nu toe:

Chloor op commercieel zwart, chloor op zelf geverfde poplin, chloor op zelfgeverfde gewone stof en discharge gevolgd door chloor op zelfgeverfde gewone stof. De laatste is het hoopgevenst, alleen zie je daar de figuren niet duidelijk op.

I tried discharging some black fabric, it was supposed to get white but turned reddish brown instead.

5 opmerkingen:

Aart zei

Zwarte stof kan na bleken verschillende kleuren hebben, mislukte stof na verven wordt vaak gebruikt om de stof zwart te verven. De beste resultaten krijg je als je eerst witte stof zwart verft en daarna deels ontkleurt. Succes verder!
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie zei

Het is altijd moeilijk om zwarte stof te bleken,ligt aan de verf die gebruikt is.Misschien is het een optie om eerst de stof zwart te verven zoals Aart al zei? Ik hoop dat het je nog lukt! Succes..

Dea zei

Wat jammer dat het niet is gelukt!

marjolijn zei

Dus maar goed dat je proefjes maakt. Ik heb zelf verdikte discharge gebruikt (ben de naam even kwijt), dat verdikt was door manutex. En dat dan in een spuitflesje (nossle bottle, gekocht in Birmingham). Dat werkt wel goed. Misschien iets om uit te proberen?
gr. Marjolijn

modern art zei

Zelf vind ik het ontkleuren leuk prutswerk, en het is net wat al eerder gezegt is het ligt ook aan de stof of die niet eerder gekleurd is maar ook aan het oorspronkelijke verfbad. Op een lap ooit eens uitgeprobeerd, en chloor werd inderdaad oranje en discharge werd een beetje ecru achtig. Maar de lappen zijn altijd wel ergens in te gebruiken.
gr.mia