dinsdag 13 december 2011

Update Snowy en Blanca

Voor iedereen die meeleeft met / meeleest over Snowy en Blanca:
Na een hele dag en een hele 'wereldreis' naar Leiden heb ik nu twee geholpen kittens. Of eigenlijk katten. Blanca is nog wel een klein ding, maar Snowy woog 3,12 kilo! (Blanca 2,27). De laatste keer dat ik katten heb laten helpen was in 1994 en het is toch hard veranderd. Of deze dierenarts doet het anders, dat kan natuurlijk ook. Toen in 1994 waren ze echt een dag ziek van de narcose (en werden katertjes op zijn chinees gecastreerd, geen verdoving of niks), nu werden ze echt goed wakker in de auto (Blanca heeft uit nijd de hele krant die ik onder de handdoek in het mandje had liggen versnipperd) en ze liepen gisteren al bijna rond alsof er niets gebeurd is. We wilden ze even laten bijkomen in de bench, maar dat ging mooi niet door! Dus toen hebben we de krabpaal maar even weggehaald, alleen het aanrecht weghalen lukte natuurlijk niet (mogen ze daar op dan? Nee! maar ze luisteren natuurlijk niet....).
Bij de DA merkte je toch wel dat ze wild geweest waren, ik kon ze wel vasthouden voor de narcose, maar naar de DA bliezen ze. Ook toen ik ze weer op kwam halen en ze eigenlijk nog niet helemaal wakker waren vonden ze het alletwee nodig om naar de assistente te grommen en te blazen (naar mij niet, gna gna gna).

Vandaag, een nacht later dus, zijn ze weer helemaal 'normaal'. Snowy heeft gisteravond weer gewoon bij mij op schoot gelegen, Blanca nog niet bij DH want die was er niet. Gisteravond liep ze nog voor mij weg (geen wonder, want ik heb haar gister een kwartier door de kamer moeten jagen om haar in het mandje te krijgen, echt vreselijk) maar ik kon haar vanmorgen al weer aaien. Vanmiddag maar eens kijken of jongste haar even op haar rug in zijn armen kan houden, dan kan ik haar wond even checken.
Nu alleen nog even een dag of vijf (Snowy) en tien (Blanca) de wond goed in de gaten houden en dan hebben we dit ook weer gehad.


(de foto heb ik vorige week gemaakt, toen was Blanca nog krols, Snowy zit te wachten of hij 'erop' mag)

4 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een belevenis. Het hoort er bij en het is maar beter zo. Fijn dat ze weer opgeknapt zijn.

Hannie zei

Een hele belevenis! Met één kat is het al een avontuur,maar met twee!Maar dit is gelukkig weer achter de rug.

marjolijn zei

Ja, dit is wel herkenbaar hoor. Ik heb dit vorig jaar met mijn 2 kattenvriendjes meegemaakt. En ik was ook al zo verbaasd over het snelle herstel. Niks meer ziek van narcose en direct klaarwakker. Ik vond het wel een hele verbetering hoor! Maar blijven de katjes nu bij jullie? Ik heb niet meer gelezen of de bezoekers ook enthousiast over ze waren.
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Verbazend hoe snel ze het vergeten zijn, hé! Taaie beestjes zijn 't!