zondag 13 juni 2010

Ons nieuwe huis en Margeeths quiltblog wordt tijdelijk Margeeths klusblog

'Eindelijk' is het dan zover, morgen om half negen gaan we eerst naar ons nieuwe huis voor een laatste 'inspectie' en daarna gaan we naar de notaris voor de overdracht. Als dat allemaal geregeld is gaan we gelijk weer terug om te klussen. Van quilten zal dus niet zoveel terecht komen, maar ik ben wel van plan om te proberen heel veel voor, na en tijdens foto's te maken en die ook op dit blog te laten zien. Margeeths quiltblog wordt dus tijdelijk "Margeeths klusblog"!
Voor nieuwsgierige aagjes zijn dit alvast de foto's die de makelaar van ons huis had gemaakt:

 
 
Let op, dit zijn dus de foto's van de makelaar; zwaar geflatteerd dus (hoewel ik zo al het één en ander zie dat ik dus niet zo op de foto zou hebben gezet als ik mijn huis wilde verkopen, doe dan tenminste de wc pot dicht!), hoe het er écht uitziet nu het leeg is dat komt nog.

En dit is wat we allemaal gaan doen, op zich moeten we wel veel doen, maar geen grote structurele dingen.

De muren zijn vermoedelijk door de huidige bewoners zelf gestuct (of ze hebben beun de haas ingehuurd) en die zien er niet uit, ruw op de ene plaats, glad tien cm verderop. Omdat dat dus echt iets is waar je je aan blijft ergeren, laten we het hele huis opnieuw stucen (hoe schrijf je dat eigenlijk?). Het grote voordeel is wel dat dan ook gelijk het knaloranje, maisgeel, mintgroen en hemelsblauw op alle muren in de slaapkamers weg is. Verder moeten alle deurposten binnenshuis geverfd, ook wegens woeste kleuren.
De binnendeuren zijn oranje en rood/blauw, daarvan hebben we besloten dat het makkelijker is om ze maar helemaal te vervangen, kunnen we gelijk mooie paneeldeuren er in hangen (iemand nog 8 deuren nodig?).
In de badkamer is een douchewand gemetseld van van die glazen stenen, in één zit een barst aan de buitenkant en een andere is lek aan de binnenkant (daar groeit groen spul in). DH denkt dat hij die wand er wel voorzichtig uit kan slopen en dan een douchecabine plaatsen, maar ik ben bang dat dat dus uit de hand zal lopen.
Onder de schuintes van het dak is bergruimte gemaakt, daar zitten schuifdeuren voor met een identiteitscrisis, ze schuiven nl niet. Dat gaat er ook allemaal uit, voor het stucen en moet dan dus ook vervangen worden.

Tomorrow it is 'finally' going to happen, we are getting the key for our new home (after paying for it and mortgaging it out course). We plan te start the remodeling/redecorations right away, so this will be Margeeths redecorating blog for a while (when I have time to show you pictures). The pictures in this post are the ones the real estate agent took. I will show you the pictures of the house and how it looks now it is empty later.

15 opmerkingen:

Ellen zei

ik kijk erg uit naar jullie klus vorderingen ,veel sterkte en plezier natuurlijk

Marie-Thérèse zei

Veel plezier met het nieuwe huis en ook sterkte met klussen. Hopelijk komen jullie niet teveel verassingen tegen, je weet het maar nooit.

Klaske zei

Spannend hé,wij moeten wachten tot 16 augustus! Bij ons is alles bruin en groen, dus moet er ook flink geverfd worden. Veel succes!

Madammeke Ongeduld zei

gelukkig is er een tuin

Yvonne aka sommeke zei

Stucen? Wij noemen het bezetten maar dat zal ook wel niet het juiste woord zijn.
Sterkte tijdens de héle klusperiode!

Shirley zei

Heel veel succes, sterkte en plezier met het opknappen van jullie nieuwe huis, heel slim dat jullie het stucwerk (werkwoord stucen is goed)laten doen. Die mannen doen in 1 dag een heel huis, maar pas op, ze gaan wel als beesten tekeer, dus nieuwe deuren pas na het stucen inhangen, en het schilderwerk goed beschermen.

Willeke zei

Ik dacht dat je in een heel oud huis in de binnenstad ging wonen, maar dit val alles mee. Het ziet er zelfs heel goed uit Margeeth. In een nieuw huis ga je toch altijd van alles naar je eigen zin maken. Heel veel succes en plezier bij het klussen!

Marianne & Marie-José zei

Ook al zijn er nog wat werkzaamheden, het is wel altijd leuk om te doen. Ben benieuwd naar de resultaten.
Groetjes Marianne

Anoniem zei

Heel veel succes met al dat werk. Denk maar hoe lekker het gaan zijn als het allemaal gedaan is!

inge zei

succes met het klussen! maar daarna wordt het een echte thuis!

Marielle zei

Succes met al het klussen.

conny's quilts zei

Dat wordt stevig klussen Margeeth, zet ém op en nu meteen maar duimen dat je niet nog allerlei andere grote klussen ontdekt. Het lijkt me wel een heerlijk ruim huis! Fijn om dat straks het jouwe te kunnen noemen!

Hetty zei

Jullie zijn voorlopig wel zoet! Het zal vast wel opknappen als alles in jullie kleuren is geverfd en gestuct.
En je mag er idd. wel rekening mee houden als de stucadoors komen, ze zijn snel maar letten alleen op hun eigen werk!
Verder die douche ... kan erg tegen vallen, maar wellicht als je het voorzichtig aanpakt kan het weer mee vallen!
Heel veel succes, en ik blijf je vorderingen volgen.

groetjes Hetty

hannie zei

Succes met het klussen Margeeth. Het wordt straks weer helemaal jullie huis!

Jantine zei

Succes met al dit werk, geniet er ook maar een beetje van. Ik lees graag mee.