woensdag 16 juni 2010

Klusupdate

Na twee-en-een halve dag klussen een update:
DMIL en ik hebben alle kozijnen en muren gewassen met een sterk ontvettend middel; zo hecht het stucwerk op de muren straks beter en ook het schuren en verven van de kozijnen gaat beter. DMIL heeft wel het meeste waswerk gedaan, want ik heb ook alle pluggen en overgebleven schroeven door het hele huis eruit gepulkt en dat kostte ook een halve dag en ik heb ook, als voorbereiding voor het stucen de trap ingepakt. Ook in verband met het stucen is de tegelvloer beneden afgedekt en zijn alle plinten eraf gehaald. Toen kwam de eerste tegenvaller, toen we alle plinten eraf waren bleek dat het laminaat boven zo knullig was gelegd (onder andere zeker 2 cm van de kant) dat dat er ook allemaal uit gaat, terwijl we dus van plan waren het te laten liggen. DH heeft met DBIL alle kastenwanden onder de schuine kanten eruit gesloopt en alle vloerbedekking die daar in lag is ook afgevoerd. heeft de grote kast in de slaapkamer eruit gehaald en het behang wat daar achter vandaan kwam afgekrabd. Alle radiatoren zijn ook van de muur af (nadat we ze eerst leeg hebben laten lopen), zodat de stucadoors daar geen last van hebben. En vandaag is DH begonnen met het eraf hakken van de tegels van de wc beneden, dit was nog de originele wc van toen het huis gebouwd is en aangezien we toch nog een wc + tegels op zolder hadden liggen kon die net zo goed gelijk vervangen worden, 'we zijn nu toch bezig'. Jammer genoeg heeft hij de waterleiding geraakt, zodat hij nu is omgedoopt tot "Beun DH'; dit was de tweede tegenvaller (morgen komt de loodgieter die de waterleiding ook gelijk verlegd, want dat schijnt ook nodig te zijn).
Als dit klinkt alsof we het halve huis hebben gesloopt, ja, zo voelt het wel, maar het valt op zich wel mee, het is alleen nog lang niet af.
Ik werk van half negen tot ongeveer vijf uur en ga dan naar huis om te koken en hier ook nog eea aan het huishouden te doen. DH komt eten, gaat dan gelijk weer terug en werkt 's avonds ook nog door. Pfftt.

3 opmerkingen:

Hetty zei

Heel herkenbaar ... zo hebben wij ook ooit eens een huis verbouwd. Na verloop van tijd vliegen de kilo's er af! Mijn man was 10 kilo kwijt!

Je pakt het i.i.g. goed aan.

Maar wie zijn DMIL en DBIL?

Groetjes Hetty

Lynn zei

Hi, dropped by to see what you are up to...can't read it today. Bye!
;-) Hope all is well in your world.

Cybele's patch zei

Pffft Margeeth, ik word al moe als ik dit lees. Maar we hebben zelf ook het nodige geklust in het verleden. Geeft een fantastisch gevoel als het af is.
Nog een tip voor een deur: Je kunt er een geweldige naaitafel van maken. Verder wens ik je veel succes en moed als het eens wat tegenzit.