donderdag 18 februari 2010

Nog een verfexperiment

Ik heb nog een experiment gedaan met het verven van een quiltje, dit keer heb ik een quiltje met verschillende lichtgekleurde lapjes gesneeuwverfd met verschillende (mengkleuren-) blauw.

Voor:


en na:

De gele lapjes zijn, geheel volgens verwachting, na het verven groen geworden en de groene lapjes zijn groen gebleven. Ik had gehoopt dat er een nuance verschil zou zijn, maar dat is er niet echt. Van de roze stof zie je niets meer terug, de lichte kleur roze is helemaal verdwenen in het blauwe 'geweld'. Al met al is dit niet echt het effect wat ik verwacht had, ik denk dat ik te voorzichtig ben geweest en best wat feller gekleurde lapjes had kunnen gebruiken. Verder is het sneeuwverven met meerdere blauwen misschien wat ambitieus, het is misschien beter om het gewoon in een emmer te doen met één soort blauw.
.
I did another "stitching to dye" experiment, this time I put some coloured fabrics in the little quiltlet which I then snowdyed with several (mix colored) blues. As I expected, the yellow fabrics have turned green, as have the green ones. I was hoping that the green once would turn a blueish green but that didn't happen. The pink in the pink fabric is just vanished, I expected them to turn light purple, but they are just blue. This is just not what I had expected, I think I have been too carefull and could have used brighter and darker colours. Apart from this, I think snowdyeing is not the method of choice for this kind of work, just using one colour in a bucket might be better.

1 opmerking:

hannie zei

Het resultaat is toch helemaal niet zo gek, met de verschillende kwaliteiten van de stof? Er zitten toch nog genoeg nuances rose in dacht ik? En de rode "spikkels"geven ook een leuk effect. Het is met dit soort experimenten toch altijd afwachten wat het wordt. Toch een verrassend en leuk quiltje!