vrijdag 5 februari 2010

Klein quiltleed


Ik ben bezig met het quilten van mijn vierde boompjesquilt en elke vijf minuten breekt mijn bovendraad. Ik heb de naaimachine al helemaal stofvrij gemaakt, de naald vervangen en zowel boven als onderdraad opnieuw ingeregen, dus ik ben bang dat het het garen is. Het enige goede hieraan is dat ik nu niet verkrampt raak door te lang over de naaimachine gebogen zitten, ik moet steeds draden afhechten.

I am quilting my fourth treequilt and about every five minutes my top thread breaks. I have cleaned my machine, replaced the needle and rethreaded so I fear it is the thread that's the problem. Small quilting misery.

7 opmerkingen:

Corinne zei

Wat een pech. Misschien heel langzaam naaien, of de machine wat olie geven óf gewoon het klosje garen een gooi geven. Het is heel herkenbaar. Groetjes Corinne

hannie zei

Super vervelend als je draad telkens breekt! Als je alles hebt geprobeerd,is het enige wat nog rest: ander garen? Ik neem aan dat je bovenspanning al losser hebt gezet? Je kunt ook nog het klosje achter de naaimachine zetten?
Sterkte en succes!

Sonja zei

Dat is balen, ik zou ander garen nemen en verder gaan, succes.

Petra zei

Ik heb het laatst ook gehad. Van alles uitgeprobeerd. Toen op een bepaald moment mijn draad niet meer brak was ik eerst heel blij, totdat ik de achterkant zag. Allemaal lussen!Ik heb toen maar ander garen op mijn machine gezet. Het was toch van een merk waar ik normaal geen problemen mee heb.
Hoop voor je dat het gauw beter gaat, met dit garen of met nieuw garen.

conny's quilts zei

snel een ander garen pakken, misschien gaat dat beter, zo is er geen aardigheid aan!

Suus zei

Oh dat is erg vervelend, ik heb het ook een keer gehad en toen bleek er een braampje op de steekplaat te zitten. Dat kan gebeuren als de naald breekt. Maar het kan natuurljk ook het garen zijn. Succes.

Lynn zei

This is so annoying when it happens. I've been told to use a metallic or denium needle as the hole is larger, to enlarge/lenghten the stitches...and I find polyester thread has less problem than Sulky Rayon threads. Good luck.
Hear me swear when this keeps happening to me.

Your trees are wonderful.


I am laughing hearing myself giving advice to the likes of you who have been at this far longer than I. LOL