dinsdag 23 februari 2010

Lekwater

In één van de online groepen waar ik lid van ben, vroeg iemand of je bij het sneeuwverven in bloempotten die bloempotten nog ergens in zette. Het antwoord dat ik hierop gaf was voluit JA! Allereerst zou het een enorme troep geven als je de bloempotten met de stof, de sneeuw en de verf zomaar op het aanrecht zette (want dan ligt dus alles vol met verf) en ten tweede is het gewoon zonde, ik zit mijn bloempotten altijd in de yoghurt emmertjes waarin ik normaal verf en omdat ik de verf die door de stof in de bloempot is gelopen niet wil verspillen (ons ben zuunig he), leg ik daar dan ook een lapje onderin.
En dat is maar goed ook, ik moet er niet aan denken dat ik de verf die nu in deze lapjes zit op mijn aanrecht zou hebben gekregen en had moeten opruimen én dan had ik deze prachtige lapjes niet gehad:


(meestal worden ze meer effen, maar bij deze zijn de patronen van het sneeuwverven min of meer doorgedrukt in een wazigere en lichtere versie)

In one of the online groups I am a member of, someone asked whether I put the flowerpots I snowdye in in containers. The answer to this question is YES! I definitively would not like the miss it would give when I put the flowerpots just on the counter and let all the meltingwater with dye run out of it. I just put the flowerpots in the containers I normally dye in and put a piece of white fabric on the bottom. Normally this yields quite solid looking colours, but sometimes I get quite pretty patterns, like on the pictures in this blog.

6 opmerkingen:

Linda Robertus zei

Inderdaad erg mooie lapjes!
Jammer dat het hier nooit sneeuwt...

hannie zei

Ze zijn echt prachtig geworden! Mooie doordrukpatronen. Zo zie je maar dat de Hollandse zuinigheid nog zo gek niet is!

conny's quilts zei

Prachtige effecten geeft dat zeg!

Aart zei

Mooie lapjes! Ik zit ook een met het probleem en vroeg me af,of die Indische stoommandjes een oplossing kunnen zijn. Dan kunnen we nog meer lapjes uit een verfprojekt halen.
http://quiltaart.blogspot.com

Gina zei

Beautiful fabrics. the third one looks as if there's a flower shape that's dyed into it

Love and hugs Gina xxx

Jantine zei

Het verven vin dik maar ingewikkeld klinken, maar je lapjes zijn weer prachtig geworden! En, leverde het huis opruimen nog wat op?