zaterdag 12 januari 2008

IJskristallen 3: het ontwerp

Goed, ijskristallen zijn dus zeshoekig en niet achthoekig. Omdat daar zo de nadruk op werd gelegd wilde ik dat in mijn quilt ook gaan doen. In de kast lag nog wat isometrisch papier, dus eerst maar eens gaan tekenen. Mijn eerste idee was een grootmoeders bloementuin, maar dat was wel een beetje tuttig.
Well, icecrystals are hexagonal and not octagonal. I wanted to use this in my quilt, so I took some isometric paper and started drawing. My first idea was a grandmothers flowergarden:



Vervolgens heb ik de zeshoekjes gecombineerd met driehoeken en weer in een grotere zeshoek gerangschikt:
Then I combined the hexagons with triangles and made a big hexagon:



Op zich een leuk ontwerp, alleen had ik hier bij benadering niet genoeg stof voor. En er mocht maar één ander lapje bij, dus dat werd lastig.
This looked nice, but I had not nearly enough fabric for it. And I was only allowed one extra fabric, which meant that using more fabrics in similar colors was not an option.

Een nachtje slapen bracht het volgende idee:
After a night sleep this idea came to me:

Een gigantisch ijskristal.
A giant ice crystal.

Na nog wat experimenteren met de plaatsing van de kleuren:
After some experiments with color placement:




en de achtergrond:
and background color:

Heb ik uiteindelijk gekozen voor zeshoeken in koele kleuren met vurige driehoekjes ertussen op witte achtergrond en afgewerkt met een rode bies:
I choose hexagons in cool colors, joined by orange triangles on a white background and finished with a dark red binding:
Het was de bedoeling om hier de vilten sneeuwkristallen die ik bij boetiek W had gevonden op te naaien, maar dat vond ik bij nader inzien toch niet mooi. In de eerste plaats waren ze veel te dik en in de tweede plaats allemaal hetzelfde terwijl ijskristallen juist allemaal verschillend zijn. Het enige dat ik nu nog ga zeggen is dat ik uiteindelijk toch een oplossing heb gevonden voor dit 'probleem'. Zo meteen hebben we de eerste ontmoeting, de dames mogen de quilt als eerste zien en daarna kan hij op het blog. En ik ben ook wel erg benieuwd naar de andere quilts!
I meant to sew on the felt crystals, but that was just not right. First they were much to thick and second they were all the same, while in nature each ice crystal is unique. The only thing I can say right now is that I did find a solution. The quilt is finished and will be shown to our group today.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

oooooooh, leuk om je proces te zien en ben heel benieuwd naar het eindresultaat !!!!!!

Anoniem zei

wat een leuk idee zeg
dat word wel wat
ben zeer benieuwd
je heb dat goed opgelost met drie hoekjes er tussen