maandag 18 oktober 2010

Woudrichem

Omdat de quiltwinkel in Woudrichem vijf jaar bestaat, hebben ze een lustrumtentoonstelling georganiseerd. Aangezien het gisteren mooi weer was én Woudrichem op fietsafstand van Gorinchem ligt, was dit een mooie gelegenheid om mijn fiets in te wijden. Nou woon ik op zich vrij dicht bij Woudrichem (ik woon bij 'A' en de winkel is bij 'B'),


alleen jammer genoeg ligt er iets in de weg: de Merwede (rivier), dus moet je of met het pontje vanuit het centrum van Gorinchem of een 'stukje' om fietsen. Het weer was mooi en ik had dus die nieuwe fiets, dus ik ben dat stukje om gefietst. Het was 50 minuten fietsen, dus dat viel best mee én ik kwam op de heenweg deze uitzichten tegen: De tentoonstelling was op 4 locaties in en net buiten Woudrichem en echt gigantisch, er hingen meer quilts dan bij de tentoonstelling van het quiltersgilde in Deventer. Deze quilt hing in de kerktoren en werd verloot voor een goed doel:


Op de terugweg was de wind minder hard gaan waaien en deed ik er maar 40 minuten over. Hier zie je het uitzicht op de brug:


De quiltvriendin met wie ik was kon om gezondheidsredenen niet omfietsen over de brug en nam dus het pontje. Toen ik om tien over half vijf uit Woudrichem wegfietste, moest zij nog tot vijf uur op het pontje wachten. Het pontje doet er ongeveer een kwartier over en zou dus om kwart over vijf in Gorinchem zijn geweest. Toen fietste ik al over de dijk voorbij Gorinchem en ik was om tien voor half zes thuis, dus ik ben benieuwd wie er nu uiteindelijk eerder thuis was. 

Yesterday I took my new bike out for a ride to Woudrichem to visit a quiltshow. Woudrichem is really close to where I live, about 1 kilometre, but unfortunately there is a river in the way, so you can either cycle to the center of Gorinchem and go by boat, or cycle some more and use the bridge. The weather was nice and it is only 11 kilometres, so I took the bridge. This rewarded me with some nice views on the way. The quiltshow was huge. A lot of traditional quilts and less artquilts.

4 opmerkingen:

hannie zei

Het was inderdaad nogal winderig,maar zo'n doorgewinterde fietser als jij lukt het wel! Leuk was die megaquilt,en ook heb ik veel mooie tradionele quilts gezien. Weinig "Art" maar hun klantenkring is hoofdzakelijk tradioneel. Mooie zaak en dan het restaurant erlangs. Ik hoor vaak van mensen die er Zondag's heen gaan.Ik was er Zaterdag,omdat ik toch in Groot -Ammers was voor A-Texere,ging bijna in één moeite door!
En wat heb je mooie foto's gemaakt onderweg!

Aart zei

Je woont inderdaad mooi, ik hou wel van het rivierenlandschap. Ik ga woensdag met het openbaar vervoer, vanuit Arnhem doe ik er bijna 2 uur over om er te komen.
http://quiltaart.blogspot.com

orchidlover zei

Stunning scenery. I hope you enjoyed the quilt show

Love and hugs Gina xxx

Chris zei

It looks like a beautiful place to ride your bike and a glorious day!