zondag 18 oktober 2009

Versie twee (Logo? - no logo - Logo!)

Omdat ik (bijna) al mijn quilts zelf verzin, weet ik van te voren nooit hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Je kunt een ontwerp maken op papier en (soms) zelfs proefjes, maar de uiteindelijke quilt blijft toch een beetje een verrassing. Het komt ook regelmatig voor dat ik, terwijl ik bezig ben met een quilt, ineens ideeën krijg hoe ik het ook had kunnen doen. Meestal heb ik dan inmiddels zoveel andere dingen in mijn hoofd die ik wil gaan doen dat ik daar niets meer mee doe, maar eigenlijk is dat dom. Juist van het een tweede keer maken van dezelfde quilt, maar dan mét de inzichten die je dan hebt leer je het meest (zeggen ze).

Ook bij mijn logoquilt kreeg ik tijdens het aanzetten van de bies weer allemaal ideeën over hoe ik het anders had willen doen en dit keer ben ik ze ook maar eens gaan uitvoeren:


In deze tweede versie heb ik iets grotere letters gebruikt en deze recht onder elkaar gesjabloneerd. Het grote woord logo heb ik met blauw gesjabloneerd en gequilt en daarboven is een soort voorbode van dit woord te zien omdat ik het niet heb gekleurd, maar wel met blauw gequilt. De rest van het quiltwerk heb ik met zwart gedaan, zo zie je het veel beter en is de quilt een stuk grafischer geworden. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, ik vind zelf de tweede versie beter.

Because I design almost all my quilts myself, I never know exactly what it is going to look like. Of course I made sketches and sometimes even samples, but there is almost always an element of surprise. Another thing that happens a lot is me having second thoughts and better (?) idea's while making a quilt. Usually by then my head is filled with all kinds of new and exciting ideas, so those better ideas just get chucked aside, which is not very clever, because this is the way to learn and grow (or so they say).
When making my first logo quilt, some new idea's popped up and I decided to use them and make a new quilt. I used a slightly bigger fond, aligned the letters, added a second big logo that has a ghost like appearance because it is just quilted, nog stencilled and I replaced the white quilting around the letters with black. I am quite curious what you all think of it, personally I like the second version best.

6 opmerkingen:

Aart zei

Het tweede quilt is veel sterker dan de eerste. Goed dat je je gevoel gevolgd hebt om ideeen tijdens het maken van de eerste te volgen en een tweede te maken.

Hetty zei

Je hebt helemaal gelijk.
De 1e is leuk. Maar de 2e is veel gewoon GOED.
Ik zal de goede idee ook maar eens uitvoeren, en een 2e quilt maken van hetzelfde thema.

Groetjes Hetty

Petra zei

Ik sluit me bij Hetty aan. De eerste is leuk maar de tweede is geweldig goed. Wat goed van je dat je deze quilt nog een keer gemaakt hebt. Fijn dat je het zelf ook de moeite waard vind. Fijne zondag.

hannie zei

Ja, inderdaad. Dit werk is gewoon veel sterker! Niet zo gek,om een tweede versie van een quilt te maken. Al komt het er bij mij niet zo gauw van. Knap hoor!

mia de vos zei

Het is echt een LOGO geworden. Leuk en less is more

Yvonne aka sommeke zei

Ik val in herhaling, vind de tweede ook mooier dan de eerste!