donderdag 14 mei 2009

Kun je zonneprinten met gewone acrylverf?

Image and video hosting by TinyPic

Ja!
Een proefje op een stuk oud laken en wat uit de tuin opgeraapte blaadjes en takjes, met verdunde goedkope acrylverf, omdat iemand bij hoog en bij laag liep te beweren dat je daar niet mee kon zonneprinten en ik niet inzag waarom niet. Ik had verwacht dat de stof zo stijf als een plank zou worden, maar dat valt ook nog mee, het is soepel genoeg om het met de naaimachine te naaien. Geen idee hoe wasbaar het is.

Can you do sunprinting with regular acrylic paint? Yes, you can!
Just a little test on a piece of old bedsheet and some leaves and twigs I picked up from the garden, with diluted cheap acrylic paint, because someone was adamant that this was not possible and I wanted to see whether she was right. I expected the fabric to become really stiff, but it is flexible enought to sew by machine. I don't know whether it can be washed.

6 opmerkingen:

hannie zei

Zo zie je maar. Gewoon proberen,en het resultaat is prachtig!
Zonneprinten had ik nog nooit geprobeerd met Acrylverf. (Ga het nu zeker ook eens doen).Maar met acryl op stof stempelen, doe ik vaak. (Wel met dingen die toch niet worden gewassen) Dank je voor de tip!

Elke zei

Waarschijnlijk heel wasbaar, acryl krijg je volgens mij nergens meer uit...en anders probeer je het gewoon uit met een stukje in de wasmcahine

Mary zei

goed om te weten !!! goed gelukt dus !

Yvonne aka sommeke zei

En mooi gelukt!
Als je een wasproef doet, vertel je dan ook nog over het resultaat? Please?

Lynn zei

What a cool idea...Lovely!!!! I must try this too!!!!!!!

Quilter Kathy zei

Your photo makes me want to have a painting session.
I have many Setacolors paints waiting for me!