dinsdag 10 maart 2009

Zeefdrukken en verven met roest

Afgelopen zaterdag was al weer de tiende les van quilten speciaal (gegeven door Jette Clover). Ik heb, onder andere, deze stoffen gezeefdrukt:
.

Toen ik weer thuis was had ik ineens een onbedwingbare drang om ook eens met roest te gaan verven. Gelukkig lag er nog een oud verroest bakblik in de kast dat ik nog niet had weggegooid en had ik nog witte stof, dus kon ik wat proberen:

,
Deze lapjes zijn gemaakt door ze in het blik te frommelen en er water en azijn over te gooien. Het was een plat bakblik, dus echt interessante structuren kun je er niet mee maken. Misschien eens een keer shibori roesten?
.
Last saturday I painted the fabrics with yellow and orange on it at the tenth workshop of "quilten speciaal".
And when I got home I got this irresistable urge to try some rust dyeing, luckily we had a rusted baking tin so I could start right away. I used water and vinagar. The tin was not very interestig but it gave a lovely colour.

3 opmerkingen:

Gina zei

lovely texture on the rust dyed piece

Love and hugs Gina xxx

hannie zei

Leuk dat expirementeren met roestig materiaal. Je blijft er mee bezig! Zeefdrukken is ook een spannende bezigheid, met mooi resultaat! Wij kregen die les, gelatinedruk.Dat doe ik nog regelmatig.

mia de vos zei

Hoi Margeeth,
Leuke lessen zijn dit en leuke lappen het shibori verven met roest staat nu in de Duitse patchwork fur profi's ik ben dat van plan te gaan doen als het weer wat lekkerder is en in de tuin kan gaan roestverven.

mia