woensdag 18 maart 2009

Verweesde blokken.


Het droomdekentje van verweesde blokken waar ik op de droomdekendag mee ben begonnen is af. Tijdens het weekend heb ik het middenblok (dat lubberde en ik er thuis al had uitgehaald) er overnieuw ingezet, hem op een fleecedekentje gespeld, doorgequilt en de bies (die ik had gekregen van Mary en er perfect bij past, dank je wel Mary) er aan gezet. De bies heb ik de afgelopen drie avonden zitten tegenzomen, lekker voor de tv. Het was een hele toer om het dekentje te maken, van al die verschillende blokken, maar nu hij eenmaal klaar is, ben ik er erg tevreden mee.

Tussen twee haakjes, ik weet nu ook hoe het kwam dat het middenstuk lubberde, in de breedte was er 60 cm ruimte voor en in de lengte maar liefst 64 cm en ik had in de drukte van de droomdekendag niet de rust genomen om goed te meten en voor alletwee 64 cm genomen. Snap niet hoe ik het ertussen heb gekregen, maar het was gelukt.

The "droomdekentje" (dutch equivalent of project Linus) made of orphanaged blocks I started last februari is finished. During the retreat I re-inserted the middle block (which did not lay flat and was removed at home), pinned a fleece blanket behind it, quilted it and put the binding (which came from Mary) around it. I sewed the binding to the back by hand the last three evenings, in front of the telly. It was quite an endeavour making this blanket using all those different sized blocks, but now that it is finished, I am quite pleased with the result.

5 opmerkingen:

Gina zei

It's great

Love and hugs Gina xxx

hannie zei

Het is zeker een hele "toer" om al die ongelijke blokken tot een mooi geheel te maken. Maar het is je buitengewoon goed gelukt!

Mary zei

graag gedaan, het is voor een goed doel !!

Jantine zei

Dat was zeker knap, 4 cm smokkelen ;-). ik heb het je al gezegd, maar deze quilt is een droom geworden! Toch leuk, zo'n quiltweekend, krijg je nog eens wat in het echt te zien.

Anoniem zei

Margeeth

That is just a wonderful quilt .. I LOVE LOVE LOVE it! Great job!

grace