maandag 2 februari 2009

Groen-2

Mijn tweede wekelijkse quiltje.
De achtergrond is hetzelfde als die van het quiltje van vorige week zaterdag, ik heb er van die restjes draad opgelegd die je krijgt als je je stoffen wast, twee stroken organza die ik over had van het betoverde bos, de spiralen zijn van een papiertje van een kersenbonbon dat ik eerst gestreken had (het krimpt dan een beetje en wordt wat steviger) en de rand is een stuk biaisband wat ik nog ergens vond.
Alleen over het biaisband dat ik voor de rand gebruikte heb ik nog wat twijfels, ben er niet helemaal zeker van of een simpele satijnsteek niet toch mooier was geweest, maar over de rest van het quiltje ben ik wel tevreden.

My second weekly quilt.
The background is the same as that of the quiltlet of last saturday. I put some of those threads that come from your fabrics when you wash them on it, two strips of organza left from the enchanted forest, the spirals are cut out of an ironed candy wrapper (which became denser and easier to cut) and the binding is a leftover piece of commercial binding (sorry, no idea what this is callen in English, we call it "biaisband" I found somewhere).
I am not totally sure about the binding, perhaps a simple satinstitch would have been nicer, but I kind of like the rest of the quiltlet.

1 opmerking:

hannie zei

Weer een heel leuk quiltje Margeeth! Wat jij allemaal doet met restjes en afval.Geweldig! Wat is de afmeting van je werkjes?