maandag 23 februari 2009

De laatste?

Mijn vijfde "één quiltje per week". Een stukje met batikwas en zijdeverf bewerkte organza waarin toen ik probeerde de was eruit te strijken, de gaten er (natuurlijk) in vielen; een draadje, twee vierkantjes met vliesofix erachter over van een ander project en wat draden goudkleurig garen. Ook van dit quiltje heb ik weer een kaart gemaakt.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment mijn twijfels heb of ik wel door moet gaan met dit project. Het was de bedoeling om elke week een snel quiltje te maken en op die manier wat vrijer te worden, maar ik merk dat het een 'moeten' wordt, dat mijn tijd opslorpt, terwijl ik eigenlijk liever aan een ander project ga werken. Aangezien dat nu net niet de bedoeling is, ben ik serieus aan het overwegen om dit project maar af te sluiten. Had ik toch net zo slim moeten zijn als Sonja en de quiltjes pas na afloop op mijn blog moeten zetten......

My fifth "one quilt a week". I used a piece of organza that got holes in it when trying to iron out the batik wax, a fiber, some gold thread and two leftover squares from another project. Like the first four, I turned this quiltlet into a fibercard.

To be honest I am having doubts about this project. It was supposed to be one quick quilt each week to liberate my creativity, but it is starting to become a chore, which eats away my time which I would prefer to spent on something else. Because this way the result is just the opposite of what I want it to be, I am considering to stop making these quillets. Darn it, I should have been as clever as Sonja, and posted them after I knew whether I would go through with it.

2 opmerkingen:

hannie zei

Het is zeker niet de bedoeling,dat het "moeten" wordt om iedere week een quiltje te maken.Misschien kun je het veranderen in één keer per maand? Je "moet" natuurlijk wel tijd over houden voor andere projecten. Al "moet" ik zeggen,dat ik het een heel leuk idee vind en er iedere week naar uit keek! Deze is ook erg mooi!

corryna zei

Margeeth, om eerlijk te zijn vind ik dat je jezelf te kort doet. Je moet jezelf de ruimte geven om te maken wat je wilt. Het moet inderdaad geen moeten worden. Schrap het woord 'moeten' uit je leven. Tenzij je moet eten of naar de wc moet... ;-)

Moeten belemmert de creativiteit. Zorg er voor dat je geniet van wat je doet en dat je trots kunt zijn op het eindresultaat. Ben je dat? Wil je werk laten zien wat je maakt omdat je het moet maken of wil je dat laten zien waar je zelf achter staat? Houd altijd het doel voor ogen. Je eigen doel.

Tot zo ver mijn advies :-). Ik hoop dat je er iets aan hebt en het niet ziet als kritiek, want zo is het zeker niet bedoeld. Je schrijft hier heel open en om die reden voel ik de ruimte om open te reageren. Als je dat niet op prijs stelt, moet je het me maar laten weten.

Corryna