dinsdag 10 februari 2009

15 minuten ATC

In het blog van Carol Taylor las ik over de groep "textile challenges". Zoals de naam al zegt, een groep waarbij de leden elkaar uitdagingen opgeven op textiel gebied. Omdat ik toch nog steeds het gevoel heb dat ik té veel plan, waardoor mijn werk niet de spontaniteit heeft waarvan ik zou willen dat het het heeft, heb ik me voor deze groep opgegeven. De uitdaging voor de maand februari was eigenlijk al begonnen en ging over ATC's.

Dit is de ATC die ik heb gemaakt voor de eerste challenge:De uitdaging was alles neer te gooien waar je mee bezig was, 5 'ingrediënten' te pakken en hiermee een ATC te maken, binnen de 15 minuten. Dit zijn de spulletjes:

een oranje lapje, de gele smalle repen stof die ik uit de mola heb geknipt, vier aqua driehoekjes van het aan elkaar naaien van bies voor de mola, een nestje draden en een gouden knoop. Ik heb alles gebruikt, behalve de knoop, die was gewoon te veel. Ik ben nét niet helemaal binnen de tijd gebleven, de ATC was klaar in 17 minuten.
.
Read in Carol Taylors blog about the group "textile challenges" and because I want to learn to work more intuitively, I joined. This month there was a challenge on ATC, I missed the first week so I went to the files and looked it up. The challenge was to throw down everything you were doing, pick up the first five materials you see and create an ATC with them.
I took a piece of orange fabric that was in my box of leftover pieces of handdyes, some thin yellow strips that were leftover from a mola a recently did (it's on my blog, today), some blue triangles that came from joining the binding strips with bias seams, some of those knotted threads you get when you wash fabrics and a gold colored button. For the ATC I used all of those things, except the button, it was just to much. It took 17 minutes to make this ATC.

2 opmerkingen:

hannie zei

Hoi, Margeeth. Dit is een heel leuk idee zeg! En erg goed gelukt. Je doet jezelf wel een beetje te kort,door te denken dat je te gepland bezig bent. Soms kan dat niet anders! Ik heb ook nog even op de blog van Carol gekeken,en nog wat anders ontdekt. Een heel grappige "paperclip" ATC van jou. had ik nog niet gezien!

Sonja zei

Margeeth het valt mij wel op dat je met heel veel groepen mee doet, en dat je soms te veel moet, hierdoor kun je ook je spontaniteit kwijt raken. Ook ik deed met teveel groepen mee en ik heb er veel afgezegd en ik ben nu bezig met mijn eigen ontwikkeling, en dat werkt een stuk rustiger. Misschien ben je nog zoekende voor wat je eigenlijk wil. Als je er aan toe bent, maak dan een keuze en dat bedoel ik als opbouwende kritiek, want je maakt altijd leuke "dingetjes".