zaterdag 28 juli 2007

Eindopdracht en reepjeslandschap

Vandaag had ik de laatste dag van de cursus in Dronten. Zoals beloofd kregen we eerst onze eindopdracht, de mijne luidt:

"Margreet:
Met al jouw mannen thuis een heel vrouwelijke opdracht. De Balletmeisjes van Gerard v.d. Weert. Verwerk er een grote ghost in"

Daar moet ik eens goed over nadenken. Heb al gegoogled naar deze meneer en kan alleen een Gerard van de Weerd (met een d aan het eind dus) vinden. De stijl van de schilderijen van deze meneer lijkt wel op die van de twee printjes die bij mijn opdracht zaten, dus ik denk dat ik hem toch moet hebben. Eerst maar eens een tijdje laten sudderen.
En o ja, foei 'juf', ik heet Margeeth en niet Margreet!

Na het uitdelen van de eindopdracht en het bekijken van de dingen die we thuis hadden gedaan moesten we een graai doen in een plastic zak. Daarin zaten mapjes met wat stofjes: en een kleurenprint, in mijn geval een landschap:
Met de stofjes moesten we het landschap namaken, niet precies, maar door met repen te werken. Dit is de mijne tot nu toe:
Ik heb een klein beetje gesmokkeld door ronde vormen te knippen voor de bergen. Eigenlijk was dat niet de bedoeling maar ik heb dat bewust gedaan, als contrast met de snippers in de rest van het quiltje.


6 opmerkingen:

Mary zei

zo, geen gemakkelijke opdracht, maar ik weet dat jij daar wel wer een mooie draai aan gaat geven ! Wanneer heb je de terugkomdag ?
Wel een leuk opdrachtje wat je gedaan hebt, ziet er goed uit (en "smokkelen" mag hoor!). Hoe ga je hem verder verwerken ??

Margeeth zei

De terugkomdag is ergens eind september, de laatste zaterdag geloof ik.
Het opdrachtje ga ik eerst sandwichen en daarna neem ik hem mee op vakantie, samen met al die kleine stukjes wol en draad die ik heb liggen (gekregen door ruilingen). Ik ga er met de hand op borduren en daarna gewoon een bies erover.

Francisca zei

Mooie 'vertaling' van je opdracht!
Raar hè...dat verhaspelen van je naam....heb ik ook zeeeer veel ervaring mee!

Margeeth zei

Ik heb bij jou altijd de neiging om er Francesca van te maken, moet altijd een keer extra kijken of ik het wel goed doe.

Anoniem zei

Dag Margeeth,
Succes met de quiltvoorbereidingen voor de vakantie. Doe niet zo dom als ik. Ik wilde 3 Dear Jane blokjes maken en vergat echt alle stukjes te knippen, nu heb ik er dus 1 helemaal af, 1 bijna want daar moeten nog 4 piepkleine stukjes opgenaaid worden, en 1 die helemaal niet af is.
Overigens een hele fijne vakantie gewenst.
Gea Andriessen

Vivian zei

I love the way you abstracted the garden! Although I don't speak Dutch, I'm getting so that I can figure some of it out!