maandag 2 juli 2007

Welsh olifant of hoezo deadline?

Eind vorig jaar was een collega van mij ineens zwanger. Als iemand die ik ken een baby krijgt maak ik eigenlijk altijd wel een quilt dus dat wilde ik ook doen voor mijn collega. Alleen, op de één of andere manier kwam het er steeds niet van. De zwangerschap vorderde gestaag en inmiddels is de uitgerekende datum ook al verstreken, erger nog het kind moest vandaag op zijn laatst geboren worden. Dus, er moest wel een quiltje gemaakt worden, anders is het geen kraamcadeau meer.
Gisteren kreeg ik ineens inspiratie: een 'Welsh' olifant. De olifant is een zogenaamd 'orphan-block', een gepaperpieced block van Margaret Rolfe dat verweesd in mijn mandje met overgeschoten blokken lag.
Zo zag het eruit:

En met wat extra lucht en gras zag het er zo uit:

Toen de staart, een oog en een slagtand:
Het 'Welsh' is geinspireerd door Hester (http://hesterpatchwork.web-log.nl/, zie de post van 27 juni en daarvoor). Eigenlijk is het dus een klein blok met allemaal randen eromheen, Hester legt het heel goed uit (http://hesterpatchwork.web-log.nl/hesterpatchwork/2007/06/welsh_quilts.html#comments) .

Ik heb er eerst twee keer grote driehoeken aangezet, dan wordt het dit:
Daarna een grijze rand en een rand met flying geese en sterretjes in de hoeken:
Zo ver ben ik nu, er komt nog een klein grijs randje omheen en daarna nog paarse vierkanten en dan is hij 90 cm groot en kan ik hem (machinaal want anders is hij niet op tijd af) gaan quilten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En toen kwam er een olifant....die blies het verhaaltje uit!! Het is een erg leuke quilt geworden!! Ik hoop dat de baby het in goede gezondheid zal verslijten.....Groetjes, Yvonne.

Anoniem zei

hoi Margeeth, wat een leuk quiltje is dit geworden en zulke lieve kleurtjes. De baby en haar/zijn moeder zullen best met dit cadeau blij zijn. Ik ben met de RR van Olga bezig en mijn rand lijkt erg op een van jouw randjes bij de Welsh olifant, grappig is dat.
groetjes, Bep Kleingeld.