donderdag 19 juli 2007

Wat zal ik eens met deze crazyblokken gaan doen?

Doordat de enkel van DH nog niet echt over wil gaan heb ik het op dit moment drie keer zo druk (mijn taken, zijn taken en ook nog eens voor DH zorgen). Mijn quilt- en blog-activiteiten staan dus op een lager pitje, maar zal toch proberen om elke dag iets in mijn blog te zetten.

Dit zijn crazy-blokken die ik bij een blokkenruil van de fibermailgroep heb gekregen:
Ze liggen er al een tijdje omdat ik niet kan bedenken wat ik ermee zal gaan doen. Ik was eigenlijk van plan er gebruiksvoorwerpen van te maken (tassen enzo) maar door alle kwetsbare versieringen zijn ze er niet echt geschikt voor. Toch een quilt dan maar? Maar hoe? De meeste crazy quilts hebben de blokken stotend tegen elkaar, maar mijn blokken zijn door meerdere mensen gemaakt en dus niet even groot. Passend maken met het snijmes is geen optie, want dan zitten die versieringen weer in de weg. Misschien toch met wat kleine randjes eromheen, dan kan ik gelijk die vreselijke fluweelachtige stoffen eens op maken die ik ooit in een vlaag van verstandsverbijstering heb gekocht. En dan keurig recht of schots en scheef, met twisted strips zo iets als dit: http://tinyurl.com/2us7j4? Ook vind ik één van de blokken totaal niet bij de rest passen, misschien moet ik daar eerst een andere voor maken, maar is dat wel netjes tegenover de maakster van het blok?

Nog genoeg dingen om uit te kiezen dus en beslissingen om te nemen. Wat vinden jullie?


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Margeeth, je zou ze 3 onder elkaar, 2 naast elkaar kunnen plaatsen op de punt, aanvullen met je "waanzinnige fluweeltjes" lol en het niet helemaal bijpassende blok aan de achterkant verwerken,het is nl wel een mooi blok immers, dan heb je 2 quiltjes ineen. Zomaar een idee, ben benieuwd wat het gaat worden en succes met je 3dubbele taken.
groetjes Marja1962

Margeeth zei

Op zich een goed idee, maar dan komen er wel versieringen schuin te staan die recht horen.

Ik wilde het afwijkende blok maar gebruiken voor iets heel anders, een miniquiltje of zoiets of misschien een kussentje (gevaarlijk met al die frutsels....)

Anoniem zei

Hoi Margeeth,
Als je het lichte blok als centrum neemt en de rest daar omheen schikt wil het nog wel eens meevallen.
Heb dat zelf ervaren met blokken die cursisten hadden gemaakt voor een quilt die in Amerika is geveild.
Ok zou ik er sashings tussen zetten. Geeft voor mijn gevoel meer rust in het geheel.
Succes
Dita
Tilburg