donderdag 1 september 2011

Voorraadvreter verslag augustus

Oh verhip, het is alweer september, tijd dus voor het maandelijkse voorraadvreter verslag:
In de maand augustus heb ik nog geen meter stof gebruikt, maar ik heb ook niets bijgekocht (zelfs niet in Birmingham), dus ik sta nog steeds 'in het groen'!

Stof gekocht/gekregen in augustus: 0 meter
Stof gebruikt in augustus 0,6 meter
Stof gekocht/gekregen in 2011: 35,0 meter
Stof gebruikt in 2011: 37,5 meter
'Voorraad gevreten' in 2011: 2,4 meter

En omdat een blogje zonder foto ook maar saai is, hierbij nog een gestempeld lapje.

Dit is een gesneeuwverfd lapje, waarbij ik de tekst blokken met discharge (dat zowaar nog werkte ondanks het feit dat het al 3 jaar in de kast stond en al aanzienlijk minder goor rook dan toen ik het net kocht) heb gebleekt en daarna nog met textielverf de bloemen op heb gezeefdrukt en de vlindertjes op heb gezeefdrukt.

Toen ik het vorige lapje liet zien kreeg ik van verschillende mensen de vraag wat ik daar nu mee ging doen, met die gestempelde lapjes. Uh, geen flauw idee, ik leg het gewoon in de kast en dan komen de idee├źn hopelijk vanzelf wel (of niet...). Ik wist eerst ook niet wat ik met mijn zelfgeverfde stoffen moest doen, vond het zonde om ze te versnijden (ja duh, in de kast laten liggen, dat is pas zonde!) en dat is ook goed gekomen, dus met de gestempelde lapjes komt het ook vast in orde.

Oh my, it is the next month already, time for a stashreport. I used very little fabric last month, but I didn't buy any (not even in Birmingham) so, I am still in the green!
Fabric in august: 0 yards

Fabric out august: 0.7 yards
Fabric in 2011: 38.3 yards
Fabric out 2011: 41 yards
Amount busted 2011: 2.7 yards

And because a picture less blog is quite dull, just another complex cloth. I discharged the textblocks and screenprinted and stamped the flowers and butterflies on it.
The last time I posted a complex cloth two people asked me (in dutch) what I was planning to do with the fabrics. Well, I haven't got a clue, they will just live in the closet for a while untill I figure it out. I am not too worried about this though, because I didn't know what to do with just my handdyes either and am making good use of them now.5 opmerkingen:

Hannie zei

Je hebt weer goed je best gedaan met de stoffen! Wat is dit een prachtige lap,zo mooi van kleur!

Ineke zei

Zeker een mooie lap.Ze komen altijd wel een keer van pas.
http://ineke-rens.blogspot.com

maya zei

Wat een mooie lap! Ik heb dit jaar voor het eerst met discharge gewerkt en dat gaat toch leuk!

marjolijn zei

Dit is zeker een juweeltje van een lap geworden. Oh, en die vindt zijn weg wel een keer. Je kunt hem in ieder geval altijd gebruiken om kaartjes van te maken of een dagboekquiltje van te maken, maar er zijn vast en zeker talloze andere mogelijkheden.
gr. Marjolijn

Shirley zei

Oei die is heel mooi, chique zelfs!
Ken je deze blog, http://thuisbijdewilliams.blogspot.com/2011/09/hart-onder-de-riem.html