zondag 14 augustus 2011

Festival of quilts in Birmingham

Woensdagmiddag om half vijf vlogen Jaqueline en ik naar Birmingham. Na een vlucht van een uurtje, die door Jaqueline werd vergeleken met een hele lange rit in een attractie (we hadden vrij veel turbulentie) kwamen we om halfvijf veilig aan.


De eerste avond hebben we besteed aan het wegbrengen van de koffers naar het hotel, een pinautomaat zoeken om ponden te pinnen (we moesten natuurlijk wel geld hebben om eten en dingen op de show te kopen!), eten en verder op tijd naar bed gaan om goed uitgerust te zijn voor de opening
Op donderdag zaten we al voor acht uur aan het ontbijt. Veel te vroeg natuurlijk als je bedenkt dat de tentoonstelling pas om tien uur open ging, maar we waren toch al wakker en als je de rij zag die er om half negen stond was het maar goed ook dat we zo vroeg waren! We hebben samen ontbeten met Marjolijn en haar man, die ook op woensdag waren aangekomen en in hetzelfde hotel logeerden. Om een uur of tien waren we op de tentoonstelling, die was zoals verwacht: groot, druk, veel en overweldigend. 's Avonds zijn we naar de modeshow "Fashions sans frontieres"  geweest, eerst een buffet en daarna een modeshow. Dat was geen onverdeeld succes. Het eten was op zich wel te eten, maar wel erg duur voor wat we er voor betaald hadden, vooral als je bedenkt dat we de kleren die geshowd werden eigenlijk helemaal niet goed konden zien. Gelukkig werden ze de volgende dag op de tentoonstelling zelf tentoongesteld, en toen konden we pas zien hoe mooi ze waren! Op vrijdag zijn we ook weer naar de tentoonstelling geweest en hebben 's avonds in hetzelfde restaurant als waar we woensdag hadden gegeten gegeten, het eten was nog steeds erg lekker, maar doordat het meisje dat ons bediende de grote drukte niet aankon hebben we wel ruim anderhalf uur moeten wachten voordat we een toetje konden bestellen. Uiteindelijk zijn we op zaterdag ook naar de tentoonstelling geweest, we waren alletwee een beetje huiverig om naar Birmingham zelf te gaan en we vonden het ook wel leuk om nog een dagje tentoonstelling te doen. En dan ben je dus al twee dagen geweest en zie je nog dingen die je nog niet had gezien!
Vanwege het steeds vervelender wordende gedoe over de copyrights laat ik geen foto's van quilts van anderen meer zien op dit blog,  maar ik heb wel weer een collage van details gemaakt:


en hier sta ik, voor mijn eigen quilt:


Over foto's maken gesproken, ik let altijd heel goed op of er niet ergens zo'n papiertje hangt met een cameraatje met een verbodsbordje en een fototoestel erop, maar ik heb toch foto's gemaakt van quilts waarbij ik op zaterdag ineens zo'n papiertje zag hangen. Ik dacht eerst dat het aan mij lag, dat ik gewoon niet goed genoeg had opgelet, totdat ik ineens bij een galerie ineens iemand druk in de weer zag met het het opplakken van van die papiertjes. Ja duh, als ze dat halverwege de tentoonstelling gaan lopen doen dan wordt het wel erg ingewikkeld!
Natuurlijk heb ik ook het één en ander gekocht:

Twee boeken van de SAQA, een thermofax zeef en een rakel, een potje goudkleurige textielverf, verschillende witte draden om te verven en een meter bamboebatting om uit te proberen (die Sifra erg interessant vond). Het boek van Ineke Berlijn rechts onder heb ik cadeau gekregen van Jaqueline.

Gisteravond zijn we terug naar Nederland gevlogen, een stuk rustigere vlucht dan op de heenweg. Het enige jammere was dat mijn koffer waarschijnlijk op zijn kop in een plas is gevallen, de bovenkant was helemaal doorweekt (gelukkig zaten al mijn aankopen en andere spullen veilig in plastic zakken).

5 opmerkingen:

Hannie zei

Fijn, dat jullie het goed hebben gehad, behalve dan een enkel ding minder! En erg leuk die collage van details. Het is tegenwoordig steeds lastiger om foto's te maken. Jammer want het is toch reclame voor die persoon. Leuke aankopen ook. De thermofax is heel apart Een plattegrond? De bamboe batting werkt prima,heb ik al eens gebruikt.Gekregen van Mariet Maas die het in de buurt van Utrecht kocht. Ik zal het adres eens vragen, was niet duur.
Het schetsboek van Ineke Berlijn kocht ik vorig jaar in Groningen Erg leuk en inspirerend!
Al bij al was het zeker wel geslaagd ,en je hebt natuurlijk veel indrukken opgedaan!

marjolijn zei

Fijn dat jullie ook weer heelhuids thuis zijn. Wat ben je bescheiden in je aankopen geweest! Die boeken heb ik vast niet bekeken, want ze komen me niet bekend voor. Misschien krijgt ik nog eens de kans.....
Ik heb ook maar selectief foto's geplaatst, alleen van winnaars. Moet kunnen toch?
Was heel gezellig jullie in Birmingham tegen te komen. Doen we volgend jaar weer!
gr. Marjolijn

Lynn zei

Looks like fun.

Chris Daly zei

Love that quilt Margeeth. I hope you had a wonderful time.

Jantine zei

Wat een heerlijke dagen dus al met al. Gezellig, zo samen op stap!