vrijdag 19 augustus 2011

Abstract rose

Ik heb wel eens gehoord van mensen die helemaal overdonderd uit Birmingham terugkwamen en een maand lang niets meer maakten, maar daar heb ik gelukkig geen last van, ik kwam helemaal geinspireerd terug en wilde gelijk beginnen. Jammer genoeg dacht 'het leven' daar anders over, de kinderen moesten schoolspullen en gymspullen hebben en daarvoor moest ik natuurlijk mee en er moest ook een grote kamer schoonmaak plaatsvinden voordat het schooljaar volgende week (eindelijk) begint en daar moest ik natuurlijk ook bij helpen.
Ik heb wel een quiltje voor de abstract challenge kunnen fabriceren, kwam er tot mijn grote schrik achter dat ik nogal achterloop (vanaf maart heb ik niets meer gemaakt voor deze groep, terwijl ik er juist zoveel ideeën uithaal), maar dit is in ieder geval mijn quiltje voor deze maand, met als thema "Rose". Ik werd geinspireerd door één van de kralen aan mijn armband.
Het quiltje is gemaakt van handgestempelde en handgeverfde stoffen en machinaal gepatcht en gequilt.


Last week I visited the festival of quilts in Birmingham. Some people come back all overwhelmed, but not me, I got totally inspired.

So, I came home and wanted to create. Unfortunately, life got in the way, the children needed school stuff and gym clothes and we had to do a mayor room cleaning before school starts next week. I did manage to make a quiltlet for the latest abstract challenge though: Abstract rose. It was inspired by one of the beads on my bracelet. The quiltlet is made with handstamped and handdyed fabrics and patched and quilted by machine.

5 opmerkingen:

Hannie zei

Heel bijzonder deze vormgeving van de "Rose" Margeeth. Vooral ook de gestempelde ondergrond.Maakt het heel apart!

jacq zei

goed zo! hier is de wil er ook wel, maar het gewone leven is weer begonnen en s'avonds ben ik gewoon te moe, dan haak ik maar een bloemetjes om toch iets te doen.(maar dat had ik eigenlijk al ingecalculeerd)mijn verf roept heel hard

Ineke zei

Heel leuk gedaan met die ondergrond. Jij zult dus ook de winnende quilt hebben gezien? Volgens mij heeft die ook in Veldhoven gehangen en ik kon er maar niet achterkomen hoe die gemaakt is. Jij misschien??

Tonny zei

Mooi, Margeeth, hier zit vaart in!
Heel apart.

catamaranTortuga zei

Tjonge, begint het schooljaar alweer. Jullie hadden zeker vroeg vakantie, volgens mij zijn ze in het noorden pas net begonnen. Maar de tijd gaat snel.
Leuk zo toch nog weer eens wat van abstract-challenge te zien. Ik maak wel minder hier op de boot sinds ik niet meer daar aan mee doe. Het zijn wel lekkere kleine werkjes. Mooi gequilt trouwens. Leuk dat je in Birmingham geweest bent. Nu ik wens je nog veel tijd om te quilten.