maandag 25 juli 2011

Shibori, maar dan anders

Deze stoffen zijn geverfd met de shibori techniek:
In plaats van ze 'gewoon' in een emmer met verdunde verfoplossing te gooien, heb ik de verfoplossing er, één op één verdund met een oplossing van 40 gram soda in 200 ml water zo opgedruppeld. De verf is helemaal doorgedrongen in de stof, ook in de afgebonden stukken, maar omdat ik meerdere kleuren had gebruikt krijg je toch een interessant effect. Vooral de eerste vind ik erg geslaagd.

These fabrics were dyed using shibori. Instead of just putting them in a bucket of dye, soda and water, I dripped the dye solution, to which I had added a same amount of sodal solution (40 grams of soda in 200 ml of water) on the fabric. The dye penetrated the fabric entirely, also in the tied bits, but because I had used multiple colours, the effect is interesting. I especially like the first one.

6 opmerkingen:

Hannie zei

Inderdaad weer eens iets anders Deze manier van shibori heb ik eens bij Ans Kastein gedaan tijdens een workshop! Leuk om met de kleuren verf te spelen en zien hoe het er uitkomt! Ik vind ze alledrie wel geslaagd.

Anneke zei

ze zijn alle drie goed gelukt
ik vind het een leuke techniek van verven.
spannend hoe de stof en verf zich ontwikkeld.

groetjes anneke

marion zei

zeer zeker geslaag voor een eerste poging........

Shirley zei

Ja die bovenste vind ik ook t mooist, warme kleuren en een mooie mix, die onder is sobertjes, maar ook zulke kleuren heb je nodig. Wel mooi verloop van kleuren.

petra zei

mooi margreeth, een soort fractals??
groetjes petra

Anoniem zei

Prachtig resultaat.
Marjo