zondag 30 augustus 2009

Ui?

Toen ik vorige week in Birmingham was, heb ik op vrijdag ook nog een workshop (of "wurkzjop" zoals de kinderen zo mooi zeggen). Het was de workshop "doubling it up, lutradur & evolon" en de workshop werd gegeven door Marion Barnet (die samen met Dijanne Ceval het boek "Lovely Lutradur" heeft geschreven).
Last week in Birmingham I also did a workshop. The tutor was Marion Barnet (one of the authors of the book Lovely Lutradur) and it was about lutradur, evolon and transferdyeing.

We begonnen met het beschilderen van een aantal velletjes papier met transferverf, waarna hebben we dit op lutradur (polyestervlies) en evolon (ook een synthetisch niet geweven materiaal met een beetje suedine achtige textuur) gestreken.
De stoffen die we toen hadden hebben we op verschillende manieren op elkaar gelegd, hier zie je Simone (geen blog, wel ook lid van ARTfor 12) en ik bezig met het beschilderen van papier en het combineren van de lutradur en evolon (het velletje waar ik hier mee bezig ben heb ik uiteindelijk niet gebruikt).
We started by painting a rudimentary landscape and some details on paper, using transferdye. The we ironed it on lutradur and evolon and put the lutradur over the evolon in different ways untill we found pleasing combinations. Here you see Simone (no blog) and me doing this.

Het was de bedoeling dat we een serie van 3 'landschappen' op A4 formaat met een detail op de voorgrond zouden maken.

Dit is één van mijn velletjes evolon:
This is one of my sheets of evolon:


En een velletje lutradur:
And a sheet of lutradur:


De evolon en lutradur op elkaar:
The evolon and lutradur on top of each other:


We hadden ook allemaal garen en draad meegenomen en het was de bedoeling dat we met de hand op onze werkstukken zouden borduren, maar toen liep ik vast. Ik doe graag dingen met de hand, alleen of als aanvulling op machinaalquilten, maar bij dit specifieke ontwerp vond ik alleen machinaal werk passen. Uiteindelijk heb ik alles maar zo mee naar huis genomen en ben met de naaimachine aan de gang gegaan.
The we were supposed to do handstitching on it, but I just couldn't come up with something for this particular design, so in the end I just took it home and worked on it by machine.
.
Ik heb eerst met bruin de contouren van het bolgewas gevolgd (het was de bedoeling dat het een tulpenbol waarvan de tulp al geoogst was en die alleen nog maar blad had zou zijn, maar ik vind het eerlijk gezegd meer op een ui lijken) en er daarna met contrasterend blauw garen blaadjes in geborduurd.
First I embroidered the contours of the bulb (which is supposed to be a tulip looks more like an onion to me) and then I embroidered the blue leaves.


Ik heb het quiltje afgewerkt door er eerst een witte bies om te zetten daar daarna een blauwe harige draad op te naaien.
I finished the quiltlet by adding a white binding, on which I coached a blue novelty yarn.


Het formaat is A4, dus het is gelijk mijn dagboekquiltje voor augustus.
Its size is 20 x 30, so it doubles as my journalquilt for august.

6 opmerkingen:

Isabella zei

Dat was zo te zien een hele leuke workshop. Leuk quiltje heb je gemaakt.
Ik heb nog even je vorige logjes gelezen. Super dat juryrapport!

Hannie de Beer zei

Fijn materiaal dat evolon hé. En hier in Nederland te koop bij Zijdelings. Je kunt het ook prachtig met "gewone"textielverf bewerken. Een leuk idee, om die twee lagen over elkaar te verwerken. Het is weer een erg mooi quiltje geworden!

Corryna zei

Het is leuk geworden Margeeth. In het nieuwe quiltblad staat ook hoe je dit moet doen. Ik geloof dat ik ook maar eens transfer verf moet kopen. Al moet ik eerst maar iets doen met de Trapsjuutjes verf, want daar heb ik ook nog niets mee gedaan.

marjolijn zei

Wat leuk om te lezen Margeet. Ik heb de cd bij Dijanne besteld en ook haar boeken. Maar weet niet waar ik Lutradur in Nederland kan kopen. Als je dat weet, hoor ik het graag van je.Wat een inspirerende mensen zijn dat he?
En je hebt er een leuk A4-tje van gemaakt.
groetjes, Marjolijn

Margeeth zei

Lutradur wordt in ieder geval verkocht door Zijdelings. Misschien hebben andere winkels het ook wel, of anders polyestervlies, dat is ongeveer hetzelfde. Sommige bloemenwinkels verpakken hun boeketten er in, maar dan is het meestal gekleurd.

Gina zei

That's great.

Love and hugs Gina xxx