maandag 10 augustus 2009

Quilts in Vianen en zomerse taferelen in IJsselstein

Omdat de zomervakantie van de kinderen er bij mij wel erg ging inhakken, vooral na het erg warme weer van vorige week (te warm om buiten te spelen en zelfs te warm om naar de recreatieplas "de Beldert" te fietsen, want geen schaduw, dus landerige kinderen thuis waarbij ik elke tien minuten iets dat leek op het begin van de derde wereldoorlog moest sussen) 'mocht' ik gistermiddag alleen op pad. Ik had nog twee bezoeken aan kleinere musea op mijn verlanglijstje staan, dus daar ben ik heen geweest.

Eerst naar het stedelijk museum in Vianen, waar ze een hele leuke tuin hadden, mét beelden:


Op de bovenverdieping was de tentoonstelling quilten in Vianen. Met quilts van de quiltkring Vianen. De meeste quilts waren traditioneel, er waren een paar moderne werken bij.


Beneden was gisteren voor het laatst een tentoonstelling van de VBK, met werk van Annemarie Voets en leerlingen.

Eerlijk gezegd vond ik de tentoonstelling van het VBK veel leuker om te zien dan de quilts (sorry dames).
Maar het allemooist van het hele museum was toch wel het plafond op de bovenverdieping:

Daarna ben ik doorgereden naar IJsselstein, ook naar het stadsmuseum, voor de tentoonstelling "zomerse stillevens en tuinen". Een tentoonstelling met barok werk én modern werk.
Veel mooie schilderijen gezien, waarbij ik het werk uit de barok toch duidelijk met kop en schouders boven het moderne werk uit vond steken. Het meest de aandacht trok toch deze installatie van Guido Geelen.

Alleen, waarom moest die tuinslang er nu persé achter hangen.


Oh oeps, het was helemaal geen tuinslang, maar een sculptuur van een tuinslang, kunst dus (helaas is de foto van het kaartje met de naam van de kunstenaar mislukt, dus ik weet niet van wie het is).

Because I was really tired of the school holiday of my children (especially after last weeks ridiculously hot weather), I was 'allowed' an afternoon away on my own.
I visited two small musea, one in Vianen and one in IJsselstein. In Vianen they had an exhibition of quilts, an exhibition of modern paintings (which I like much better than the quilts), a lovely garden with statues in it and an amazing ceiling. In IJsselstein they had art inspired by summer, art from the baroque and modern art. I generally like the baroque better. The art that demanded the most attention was a sculpture made by Guide Geelen. I was a little annoyed by a garden hose hanging behind it, which turned out not to be a garden hose, but a sculpture of a garden hose, meaning art.

3 opmerkingen:

Gina zei

What fabulous places.

Love and hugs Gina xxx

hannie zei

Dat was dus genieten Margeeth! Die mooie schilderijen van het VBK, en de expositie in Vianen. Ik ken het werk van Guido Geelen heel goed. Prachtig vind ik die "verwrongen" keramiek objecten!In het Noord-brabants museum in Den Bosch,en in het De Pont museum in Tilburg hebben ze ook mooi werk van hem. Wat fijn, dat je zo even kon ontspannen van alle drukte!

Yvonne aka sommeke zei

Fijn dat je even tijd voor jezelf kon nemen en genieten!