zaterdag 1 augustus 2009

Mandala

Dit is het quiltje dat ik voor de brown bag challenge van Costa heb gemaakt. Om het thema "samen" uit te beelden heb ik voor een mandala gekozen. Het zwart, het blauw-paars van de buitenste cirkel en de bies zijn stoffen uit mijn voorraad, de andere stoffen komen uit het pakketje. De angelina, één van de draadjes, de stukjes lint en één van de kleine vierkantjes zitten in de middelste cirkel van de mandala. De keuze van juist deze mandala werd bepaald door de grootte van de lapjes, ik moest het er natuurlijk wel 'uit' krijgen. Het quiltje is machinaal geappliceerd en machinaal gequilt en meet ongeveer 25 x 25 cm.

Gisteren zijn we trouwens ook nog naar het openlucht museum in Arnhem geweest, maar daar moet ik alle foto's nog van uitzoeken, dus daar blog ik morgen wel over.


This is the quiltlet I made for the brown bag challenge I mentioned. I chose a mandala to depicth the theme "together". The black, the blue-purple from the outer circle and the binding are fabrics from my stash, the rest of the fabrics were in the brown bag. The angelina, one of the fibers, the pieces of ribbon and one of the little squares are in the inner circle of the mandala. I chose this mandala because I had enough fabrics to make this one. The applications are done by machine and the quilting too. The quiltlet is about 25 x 25 cm.

8 opmerkingen:

Gina zei

It's great. I love how you've used the Angelina

Love and hugs Gina xxx

hannie zei

Heel goed bedacht,om een Mandala te maken voor het thema "samen", en mooi verwerkt. Wel een gepuzzel, en ook een uitdaging, om de lapjes zo goed te gebruiken!

nellie zei

hij is schitterend
mooi kleur gebruik

Linda Robertus zei

Mooi!

Yvonne aka sommeke zei

Prachtig en dan "maar" 25 x 25 cm! Wooow
Goe weekend

Hetty zei

Hoi Margeeth,
De jouwe is ook leuk geworden.
Je hebt alles op een heel andere manier gebruikt dan ik, en het is ook een totaal ander quiltje geworden.
De kleuren komen allemaal heel mooi tot hun recht. En samen is het een erg vrolijke mandela geworden. Super!!!

Groetjes Hetty

jacq zei

Heel erg mooi gedaan zeg! Vind het zo knap dat je met gekregen lapjes, zo iets kan bedenken, en dat het dan ook nog mooi word!

jolie zei

wat is deze mooi geworden.