donderdag 22 november 2007

Pompoensoep

Omdat het vandaag in Amerika thanksgiving is een recept voor pompoensoep:
Men neme per persoon (voor meer personen gewoon de ingredienten vermenigvuldigen met het aantal personen):

Een kleine ui of een halve prei
Een half bouillon blokje
250 ml water
Een kleine pompoen van een ons of drie
Geraspte kaas
Olijfolie

Snipper de ui of snij de prei in ringetjes en fruit dit in de olijfolie. Schil intussen de pompoen, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe de pompoen, het water en het bouillon blokje bij de ui/prei en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer of roerzeef. Serveren met geraspte kaas, of als je dat lekkerder vindt een lepeltje creme fraiche.


Because of it being thanksgiving today in America, pumpkinsoup.

Ingredients per person:
A small onion or half a leek
250 ml broth
A small pumpkin of about 300 grams
Grated cheese
Olive oil

Cut the onion or leek into little pieces and bake it in the olive oil. Clean out the pumpkin and cut it into pieces. Add the pumpkin and broth to the leek or onion and boil until the pumpkin is soft. Mash it with a food processor. Serve with grated cheese.

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

En met Halloween gooi je er op het laatst wat gehaktballetjes in. Maar geen gewone : steek door de balletjes 4 stokjes macaroni/spaghetti en je krijgt "spinnekes-soep"
Pompoensoep ... lekkkkkkkkker!

Mary zei

jammie jammie !! en nog zo'n leuke suggestie erbij !!

Margeeth zei

IndeAllerhandewerdgesuggereerdomer
tomatenketchupintedoenmetHalloween.
Decomputerisweergemaakt,alleennu
doetdespatiebalkhetweerniet.....