dinsdag 24 april 2012

Abby


Dit is Abby, ons nieuwste opvangertje van Zwerfkat in Nood, Opvangertje is alleen niet helemaal de goede omschrijveing, eigenlijk is ze een opvanger, want ze is al een jaar of zes, zeven. Ze is zwervend gevonden op een afgesloten camping. Ze zit al een tijdje in de opvang, maar door omstandigheden kon ze steeds niet in het gastgezin blijven waar ze op dat moment zat. Ze is nu al drie keer verhuisd en nu moest ze halsoverkop weg uit het gastgezin waar ze zat en is ze voor de vierde keer verhuisd, naar ons. Eigenlijk vangen wij alleen kittens op, maar dit was zo'n noodgeval dat wij het toch met haar zijjn gaan proberen. Tussen Umbra en Sifra ging het per slot van rekening ook redelijk goed terwijl Umbra Sifra niet bepaald met rust liet (als wij Umbra niet hadden gehad dan had ik het nooit durven aanbieden).
We hopen dat de dames elkaar kunnen verdragen, Abby komt net als alle opvangertjes alleen in de woonkamer en dan heeft Sifra de rest van het huis in ieder geval voor zichzelf. En als het echt niet gaat dan hebben we nog een plan B achter de hand wat er op neer komt dat we de dames echt helemaal van elkaar scheiden. Ik heb beloofd dat ze in ieder geval kan blijven totdat er een permanent opvanggezin vrij komt voor volwassen katten, maar liever hou ik haar gewoon hier totdat ze geplaatst wordt, want al dat ge-verhuis, dat is niets voor een kat.

Ze is echt hartstikke lief, ze is zondag gekomen en heeft gelijk al meer dan een uur op schoot gelegen. Ik heb haar gewoon uit de kattenbak gevist waar ze zich had verschanst en haar eerst daar op de grond op schoot genomen en haar later naar een stoel gedragen. Kon ik haar gelijk ook even borstelen want dat kon ook geen kwaad (ahum).
Image and video hosting by TinyPic
In het begin vond ze het wel eng en deed haar oortjes plat maar later viel ze wel in slaap. In het asiel hebben we ook wel van dat soort katten, dus ik weet hoe ik daar mee om moet gaan, dat scheelt. Het helpt echt enorm dat ik daar vrijwilligerswerk doe, ik doe daar echt heel veel ervaring op met verschillende katten en daar heb ik dan thuis weer profijt van (en andersom werkt het ook) Ze is er zelf afgesprongen en is toen weer in de kattenbak gaan zitten. Sifra doet erg lelijk tegen haar, maar zij laat zich ook wel erg snel wegblazen (letterlijk, want meer doet Sifra niet). Ze moeten gewoon nog aan elkaar wennen.

2 opmerkingen:

Hannie zei

Wat goed, om weer een "opvanger" te verzorgen. Zo te zien is het een lieve poes. Fijn om deze ook weer een voorlopig goed huis te bieden! Een hele mooie trouwens!

Yvonne aka sommeke zei

Fijn toch dat ze helemaal niet bang of zo was, mag ook eens hé!
Die weggeborstelde haren kan je bijna als kussenvulling gebruiken!
Ik hoop dat Sifra al wat bijgedraaid is, dan gaan ze vast van mekaar's gezelschap genieten!