zondag 12 februari 2012

schaatsen op de Giessen en Umbra wordt geaaid

Gisteren zijn DH en ik gaan schaatsen op het riviertje "de Giessen". Het was druk en je kon een heel eind. Jammer genoeg was het ijs echt heel erg slecht, veel diepe scheuren en stukken met sneeuw waaronder ook weer scheuren en bobbels zaten die je niet kon zien. Het was zo slecht dat je eigenlijk ook niet kon doorschaatsen, dus het ging met een tempo als een slak op een teerton in de bocht en nog ben ik een paar flink onderuit gegaan. Na drie valpartijen vond ik het wel genoeg en zijn we teruggegaan. Jammer want ik schaats graag maar het was echt niet te doen. Uiteindelijk hebben ongeveer tien kilometer geschaatst. In de anderhalf uur (! zo langzaam ging het) dat we daar over gedaan hebben, hebben we maar liefst vijf keer een ambulance gehoord....

Ik had mijn fototoestel thuisgelaten, dus daarom hier een filmpje van Umbra die wordt geaaid op de hoge krabpaal:

4 opmerkingen:

Renée zei

Jammer dat het ijs zo slecht was en je niet lekker kon door schaatsen. Gelukkig hoefde de ambulance niet voor jou te komen en wat vinden ze het kroelen toch lekker, hier ook en dan gaan de spinmotortjes aan en snorren een heel eind weg.
Vrolijke groetjes Renée

Hannie zei

Ja ik zag het ook op TV ,en op sommige plassen, hoe slecht het soms was. Gelukkig dat je niets hebt gebroken! Maar wel lekker even buiten,het was hier prachtig zonnig weer!

Yvonne aka sommeke zei

Moedig van jullie, blijven schaatsen terwijl de ambulances af en weer rijden!
Umbra geniet!

catamaranTortuga zei

dat is balen slecht ijs. hier hadden we mazzel, het was super.zelfs mijn man is op het Boterdiep een tochtje wezen schaatsen, durfde eigenlijk niet meer, maar na een aantal dagen oefenen rond het huis, toch maar, en het ging goed.