donderdag 17 november 2011

To quilt, or not to quilt....

that's the question.

Dit is mijn quilt voor 'spiegeling' van de Uitdaging (je weet wel, die quilt die dus eigenlijk 1 november al af had moeten zijn, maar waarvan de eerste versie helemaal mislukt was en waar ik dus maar kerst ATC's van gemaakt had....):

Het is de spiegeling van huizen in zo'n glazen kantoorkolos. Zoals op de foto te zien is, is hij nog niet af. Ik twijfel namelijk hoe ik hem verder moet quilten en of ik hem ├╝berhaupt nog wel verder moet quilten (ik heb nu alleen de zwarte kozijnen gequilt). Oftewel, help! Heeft er iemand een idee???? Ik heb zelf altijd de neiging om veel en veel te veel te quilten, zou bijvoorbeeld al die vlakken bedekken met schuine blauwe lijnen om de spiegeling te benadrukken, maar daar wil ik dus juist vanaf, van dat teveel quilten.

This is the quilt I made for the theme reflection for "De Uitdaging" (you know, the quilt that was supposed to be finished november 1st, but failed miserably and ended up being cut up into ATC's). It is a reflection of houses in a large glass office building. As can be seen on the picture it is not yet finished. I am in doubt how I will finish the quilting and whether it needs more quilting at all (I quilted the black windowsashings). So, help! Someone an idea??? I know from myself that I alsways tend to quilt way too much, like covering all those big fields with slanted blue quilting to emulate reflection, but I just want to stop doing that, too much quilting.

7 opmerkingen:

Hannie zei

Lest best zeggen ze wel eens, maar dat gaat hier wel op. Leuk is ie zeg! Wat het quilten betreft: Zelf vind ik veel quilten erg mooi. Maar dat is een kwestie van smaak, en het moet er wel toe bijdragen. Je zou voorzichtig kunnen beginnen zoals je zelf zei, met enkele lijnen in het blauw,en dan verder zien...
Succes!

Ineke zei

Leuk bedacht! Ikzelf quilt ook altijd heel veel en daar houd ik van. Het probleem vind ik dat je het niet kunt vergelijken als je het wel doet of niet. Succes, hier schiet je ook niks mee op.

Petra zei

hoi margeeth, je zou in stripboekjes kunnen kijken hoe ze (spiegelende) ramen tekenen met behulp van lijnen. Leuk ontwerp! Succes groetjes Petra

marjolijn zei

Ja, wordt leuk hoor. En ik ben ook al van het veel quilten. Dus ik help je hier ook al niet mee verder. Maar die tip van Petra vind ik wel goed.
Succes,
gr. Marjolijn

modern art zei

Dit is een leuke spiegeling, ik zou je niet kunnen adviseren over het quiltwerk, dat is zo persoonlijk less is more of hoe meer hoe beter, het is net wat jij zelf vind. Het ontwerp is in ieder geval erg leuk. gr.mia

marion zei

ik zou het zo laten maar ik ben van het less is more......

Anoniem zei

Als je van veel quilten af wil, zou ik deze niet meer veel quilten. Hij is nu al mooi toch!
Goe weekend nog!