maandag 24 mei 2010

Hij is af!

Ik ben helemaal blij. Na lang nadenken en verschillende valse starts (waarvan ik bij eentje de quilt al half had gequilt voordat ik besloot om er toch niet mee verder te gaan) is nu toch eindelijk, op het nippertje (de foto's moeten voor 1 juni naar de tentoonstellingscommissie gestuurd worden) mijn eindopdracht van quilten speciaal klaar:
Dit was de opdracht die ik had gekregen:
"Gebruik voor de uitwerking van je ontwerp papier en naaien. Als vormgeving de "kesa a la restjes". Het onderwerp is portret dat je abstraheert en vereenvoudigt. Je kleuren zijn blauwgroen."

Op zich een heel specifieke opdracht dus en ik denk dat ik er daarom op vast liep, dus uiteindelijk heb ik besloten dat de opdracht gewoon té specifiek was om me er precies aan te houden en heb ik er uit gepikt wat ik leuk vond. Het is een portret geworden, een zelfportret zelfs (want dat was de opdracht die mondeling was gegeven bij de laatste les) en de kleuren zijn blauw en groen (met een beetje paars), maar de rest van de opdracht is gesneuveld in de strijd. Het was een 'zware bevalling' (Hilde, bedankt voor het meedenken én het maken van de foto, als jij er niet was geweest, dan was ik nu nog aan het knoeien geweest).

I am really pleased with myself. After no less than three false starts (one of which consists of a partly quilted quilt) I finally finished my final assignment for 'quilten speciaal' an advanced course in quiltdesign.
This was my assignment:
"Your theme is 'portret', make several portrets, more and more abstract. Use paper in your quilt. Your design is like the irregular kesa you already made. Your colours are blue and green."
An awfully specific assignment and I guess this was the reason I just kept hitting blind walls. In the end I decide this assignment was just too specific, so I just went ahead and picked what I wanted. It has become a portret, of me and the colours are blue and green, but that's all I did from the assignment.

25 opmerkingen:

Bietje zei

Voordat ik het gelezen had, zag ik al dat het een zelfportret was. Dus dat deel van de opdracht is zeker goed gelukt.
Dus het enige dat je niet gedaan hebt, zijn restjes gebruiken. Maar dat weet toch niemand?

Lya zei

Het is een schitterende quilt geworden! Ben benieuwd naar de afmetingen.

Aart zei

Volgens mij zijn de verhoudingen van jouw lichaam goed, dus proficiat met deze opdracht.
http://quiltaart.blogspot.com

Yvonne aka sommeke zei

Gut Margeeth, 't is angstaanjagend treffend, jouw zelfportret! SCHITTEREND!!!!

inge zei

amai Margeeth, dat doe ik je niet na! zo mooi!

Annelies vdB zei

Een erg mooie quilt !

hannie zei

Buitengewoon Margeeth .De kleuren,waar je jezelf aan de opdracht hebt gehouden,en ook je portret. Heel goed getroffen in het transparante ! Straks kunnen we je eindwerkstuk in echt aanschouwen! Wat de restjes betreft: De stukjes zijn zo klein,het zouden heel goed resten kunnen zijn? Het is prachtig, ook helemaal jou kleur.

Jantine zei

Ik herkende je meteen! Wat een schitterend geheel, ben benieuwd wat de jury er van vind.

Krekeltje zei

Als ik deze quilt zou zien zonder naam, had ik het gelijk geweten: "Dat is Margeeth!" Meis wat heb je dat mooi gedaan! Ook de kleuren en de vormen op de achtergrond zijn prachtig.

Linda Robertus zei

Ik vind hem prachtig! Complimenten!

Anoniem zei

Prachtige quilt geworden Margeeth. Hoewel ik je niet persoonlijk ken (door de birminghamverwarring ;-) ) zou ik je toch direct herkend hebben omdat ik je foto zo goed ken. Het pp werk is super en zorgt echt voor spanning in je werk. Bij mij roept het in ieder geval nieuwsgierigheid op en ik merk dat ik er direct op los fantaseer wat deze gelaagdheid zou kunnen betekenen.

Kun je niet nog een detailfoto op je blog zetten zodat we het quiltwerk kunnen bewonderen?
Had ik het al gezegd? GEFELICITEERD met dit geweldige resultaat!

groetjes, Tineke

Lynn zei

I"d like to hear more about how you made the portrait so the quilt behind it shows through. The whole body size portrait is a major accomplishment and SO well done. I bow to you!

Quiltmuts zei

Je bent het ten voeten uit Margeeth, heel erg mooi!

Corryna Janssen zei

Margeeth, ik herken je zoals ik je heb gezien. Prachtige quilt. Hoe groot is de quilt eigenlijk?

petra zei

Prachtig Margeeth, de kleuren 'in het portret' lopen zo mooi door.
Mooi verfwerk. Groetjes Petra

Suus zei

Ik sluit me aan bij de rest. Hij is buitengewoon prachtig.

mia de vos zei

Je quilt is heel indrukwekkend van vorm, eenvoud en kleur.

gr. mia

Jacquelines blog zei

Hij lijkt heel erg goed, herkende je direct! mooi werk.

Marion zei

Wat is je opdracht goed gelukt, proficiat. Straks mag ook ik het in het echt bewonderen en ga er met m'n neus boven op zitten om uit te puzzelen hoe je dit gemaakt hebt. Goed hoor!

Margeeth zei

Allereerst iedereen natuurlijk bedankt voor de complimenten.
De quilt is 62 x 128 cm.
Het zelfportret is gemaakt van organza, één laag en twee lagen. Er zit geen verf op, dat ligt nl allemaal in de opslag.

marjolijn zei

Ondanks dat ik je maar eenmaal heb ontmoet, herken ik jou hier direct in. Knap gedaan hoor. En volgens mij zit je nog heel dicht bij je opdracht. Ik ben wel heel benieuwd wat "men" hier van vindt. Maar dat lezen we vast nog wel.
Succes verder, groeten,
Marjolijn

nellie S zei

Hoi Margeeth,
dit is helemaal zoals je bent
alles klopt
groetend

Sandra zei

Mooi geworden, zelfs als je er niet bij gezet had dat het een zelfportret was had ik je wel herkent. Precies op tijd ook nog!

Shasta zei

Wow that is a beautiful self portrait. I think I would have a hard time with a portrait without all the additional restrictions. You certainly met that challenge! Congratulations.

katrien zei

Prachtig hoor,herken je hier meteen in.